Varhaiskasvatus


Lohtajan ja Kätönlahden iltapäivätoiminta

Spartak Kajaani ry vastaa Kajaanin Lohtajan ja Kätönlahden alakoulua käyvien 1.-2.-luokkalaisten lasten iltapäivätoiminnasta. 

Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tarjota lapsille turvallinen ja virikkeellinen kasvuympäristö koulupäivän jälkeen aikuisten ja ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa.

Tavoitteena on myös antaa lapsille päivittäin mahdollisuus kertoa omista ajatuksistaan ja koulupäivästään ohjaajille. Koulupäivän aikana tapahtuneet asiat ja lasten omat kokemukset pyritään ottamaan huomioon toiminnassa. Tällä tavalla voimme toimia linkkinä kodin ja koulun välillä niin mahdollisesti ikävissä kuin iloisissakin asioissa.

Virikkeellinen, turvallinen ja viihtyisä toimintaympäristö, yhteiset lasten kanssa tehdyt ohjeet sekä päiväjärjestys ovat iltapäivätoiminnan perusajatuksia.

Blogistamme voit lukea, mitä kaikkea iipoissa muun muassa vuonna 2022 tehtiin ja touhuttiin!

Lisätietoa iltapäivätoiminnan periaatteistamme löydät täältä. 

Kajaanin Liikennepuisto

Spartak Kajaani ry vastaa kesäisin myös Kajaanin kaupungin ylläpitämän liikennepuiston toiminnasta. Liikennepuistossa lasten ohjaamisesta ja valvonnasta vastaavat iltapäivätoiminnan ohjaajat yhdessä tehtäviin opastettujen ja niihin soveltuvien nuorten kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden kanssa.

Liikennepuistotoiminnan tavoitteena on leikin lomassa opettaa lapsille perusliikennesääntöjä, -käyttäytymistä ja toisten huomioimista. Tätä toteutetaan muun muassa polkuautoilla ja potkumopoilla leikkien, joilla lapset kurvailevat puiston ajoradalla työntekijöiden ja ohjaajien opastamana, neuvomana ja valvomana. Vaikka tässä toiminnassa onkin taustalla tärkeä liikennekasvatus ja toisten huomioon ottaminen, kaikki tapahtuu ilon ja leikin kautta, lasten näkökulma huomioiden, turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä ja ilmapiirissä. Huomioimme lapset myös yksilöinä, joista toiset tarvitsevat enemmän ohjaamista ja tukea kuin toiset.

Liikennepuistossa kävijöitä palvelee katettu kioski wc-tiloineen, josta voi ostaa edullisesti muun muassa jäätelöä, mehujäätä, limonadia, pillimehuja, makeisia ja kahvia. Kioskilla on myös asiakaspalautelaatikko, johon jokainen kävijä voi halutessaan (myös anonyymisti) jättää sekä kehittämisehdotuksia että palautetta  käyntikokemuksestaan liikennepuistossa.

Liikennepuistoon ovat kaikki lapset huoltajineen tervetulleita!

Lue lisää liikennepuiston kuulumisia kesältä 2022 blogistamme.